YRITYS

YRITYS

ELFVING HISTORIAA

Pääsääntöisesti monialakonsernina toiminut Elfving-ryhmä sai alkunsa vuonna 1910 perustetusta agentuuriyrityksestä, joka aloitti toimintansa valmistamalla myöhemmin suomalaisille hyvin tutuksi tulleita Hangon keksejä. 1920-luvun lopulla toiminta myytiin Fazerille ja alkunsa sai Elfvingin Kalastuslaivue, joka aloitti sillin kalastuksen Itämerellä ja Pohjois-Atlantilla.

Sotien jälkeen ja 1950-luvulla yhtiön liiketoiminta suuntautui yhä enenevässä määrin konekauppaan lypsykoneiden ollessa ensimmäisiä edustuksia. Myöhemmin tulivat mukaan mm. lumiaurat ja -lingot, moottorisahat ja Vespat. Vuosien mittaan liiketoiminta oli teknisen tukkukaupan lisäksi laajentunut työvaatteiden, suojainten ja tiemerkintöjen toimialoille palatakseen takaisin ajoneuvojen maahantuontiin. Teknisen tukkukaupan puolelle tuli mopot ja mopoautot ja uusin lisäys tuotevalikoimaan ovat mönkijät.

 

OY ELFVING AB – ELFVING FORTECO

Yrityksen toimitilat sijaitsevat Vantaan Petikossa.

Elfving Forteco (aputoiminimi) on Oy Elfving Ab:n alla toimiva liiketoimintayksikkö, joka maahantuo ja markkinoi ajoneuvoja. Maahantuontiohjelmaamme kuuluvat Aixam-mopoautot, Peugeot-skootterit, Drac-Supermotot, Aodes mönkijät, Conan-minimotot, Kayo-minicrossit sekä Genergia-sähköskootterit.

 

Elfving Forteco on ollut vuosia Suomen suurin mopojen/skoottereiden maahantuoja. Edustamiemme tuotteiden osuus Suomen 50cc -kokonaismarkkinoista on yli 27%:a. Aixam mopoautoissa noin 43%. (rek.tilastot 2022). Elfving Forteco on yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa rakentanut laajan ja ammattitaitoisen, koko maan kattavan jälleenmyynti- ja huoltoverkoston. Tänään palvelemme asiakkaitamme jo yli 150 yhteistyökumppanin voimin.